East coast?

“Waarom speel je alleen maar West Coast?” De vraag zou gesteld zijn aan tenorsaxofonist Ruud Brink, die daarop geantwoord schijnt te hebben: “Omdat Nederland geen East Coast heeft!”

Had Nederland die wel dan zou jazz-zangeres Masha Bijlsma één van haar belangrijkste vertegenwoordigers zijn, niet in de laatste plaats omdat ze nog steeds in de Achterhoek woont.mashabijlsma500x169

Op 19-jarige leeftijd bekeerd ze zich tot de jazz, nadat ze eerst in rockbandjes zong. Tijdens haar conservatoriumstudie vormt ze de Masha Bijlsma Band, waarmee ze over de hele wereld tourt. Vader Dries Bijlsma is de vaste drummer, aangevuld door jazznamen als Bart van Lier, Tony Lakatos, Rob van den Broeck en Bob Malach. Ze schrijft haar eigen teksten, soms op bestaande melodieën, en brengt haar CD’s uit in eigen beheer. 6 verschenen er tot nu toe, de laatste met de titel For Love Of Abbey. Dit als eerbetoon aan de zangeres Abbey Lincoln en hun wederzijdse vriendschap en bewondering.

22 november aanstaande is Masha als onze gaste te zien en te horen in Jazzpodium De Tor.

Masha Bijlsma Band – Song For Abbey

Interview Masha – Jazzimpuls

Comments are closed.