Die Messlatte liegt hoch

Zanger/Muzikant Jeff Cascaro is onze gast op 15 Februari. “Als ik een concert geef stel ik me voor dat op de eerste rij links Elvis Presley zit, daarnaast zit Sinatra, Marvin Gaye, Ray Charles, Ella, Sarah Vaughan, Carmen McRae. En na het concert vraag ik ze of ze het goed vonden.

Jeff won op z’n 18e de “Jugend Jazzt” contest, vanaf toen werd hij professioneel muzikant/zanger, zoals hij het zelf noemt. Zijn werkveld is breed en veelzijdig; naast 3 albums onder zijn eigen naam nam hij op en speelde met o.a. Joe Sample, de HR Bigband, Paul Kuhn en Till Brönner, tevens is hij als Professor für Jazz-Gesang aan de Hochschule für Musik “Franz Liszt” in Weimar verbonden. In Duitsland is Jeff ook bekend als zangcoach in het TV programma Deutschland sucht den Superstar.

Z’n laatste album onder z’n eigen naam heet The Other Man, hier draagt hij z’n soul-roots uit, saillant detail is dat hij de trompetlicks en een ventieltrombone solo zelf inspeelt.

Jeff Cascaro & Mario Biondi in Italië

Comments are closed.