VJO viert 47 jaar in The Village Vanguard NY.

In Februari 1966 besluiten Thad Jones, Mel Lewis en clubeigenaar Max Gordon dat het Thad Jones/Mel Lewis Orchestra wekelijks op maandagavond een concert verzorgd in The Village Vanguard in New York. Thad Jones, arrangeur en trompettist (o.a. bij Count Basie) schrijft de arrangementen voor het orkest. Deze stukken gelden tegenwoordig als de klassiekers in het bigband repertoire.

47 jaar later speelt de band nog steeds elke maandagavond, niet meer als Thad Jones/Mel Lewis Orchestra maar als Vanguard Jazz Orchestra. De band heeft een repertoire van meer dan 300 titels, naast die van Thad Jones ook van o.a. bandlid Jim McNeely, Bob Brookmeyer, Slide Hampton en Kenny Werner. De band is een inspiratiebron voor velen, ze spelen regelmatig concerten in Europa en andere continenten. Toch blijft het een belevenis om dit unieke orkest op hun vaste stek te beluisteren, als je eens de kans zou hebben..

www.vanguardjazzorchestra.com

VJO in The Village Vanguard

VJO in Den Haag (2008)

Comments are closed.