Spelen in kostuum was revolutionair.

“Want in die tijd speelden al de jazzjongens in hun dagelijkse kloffie.” Zegt trompettist Angelo Verploegen over de tijd met de Houdini’s, de band die voortkwam uit het Boulevard Of Broken Dreams Orkest. Met deze formatie is Angelo Verploegen een ‘household name’ in de vaderlandse jazzwereld geworden, de band speelde 10 jaar lang vele concerten, maakten hun opnamen in de fameuze Rudy van Gelder studio en tourden in Amerika en Australië.

Verploegen is niet iemand die in één stijl te vangen is. Hij speelde in het verleden in musicalproducties om de volgende avond met Corrie van Binsbergen op te treden, die voor hem muzikaal en zakelijk een groot voorbeeld is geweest.

Over begrenzingen in de muziek zegt hij het volgende: “Een grens die vooral getrokken wordt door de purist, de eenkennige, de boer die liever niet vreet wat–ie niet kent. Een grens die ik in mijn eigen speelpraktijk gelukkig weet te negeren. Mijn speelveld strekt zich uit van Gino
 Vannelli tot Jaap Blonk, van Bik Bent Braam tot Metropole Orkest, van de Houdini’s tot Soo Cho, van Stef Bos tot barokmuziek voor piccolotrompet. Integriteit is voor mij hierbij de enige geldende maatstaf.”

Tegenwoordig is Angelo als producer actief, is als hoofdvakdocent trompet verbonden aan de conservatoria van Utrecht (HKU) en Arnhem (ArtEZ) en is hij nog steeds een veelgevraagd trompettist. De onder zijn eigen naam verschenen CD “The Ballad Album” werd genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs.

Vrijdag 21 december is Angelo Verploegen onze gastsolist.

Comments are closed.