“I respect anyone that can make a living or support a family by playing a trombone”

Vrijdag 9 November hebben we de trombonist Robin Eubanks naar Enschede kunnen halen voor een eenmalig optreden in Jazzpodium De Tor!

Volgens velen is hij een van de meest veelzijdige trombonisten van deze tijd, spelend met z’n eigen bands als EB3 & Mental Images maar ook als sideman in Dave Holland’s Quintet & Bigband en de The Mingus Bigband om er een paar te noemen.

Hij noemt de funk z’n common denominator, als beginnend musicus was hij voornamelijk geïnteresseerd in blazersbands als James Brown, Chicago, Tower Of Power. Om betere solo’s te kunnen spelen in de funkband waar hij in speelde kocht hij platen van J.J. Johnson en Slide Hampton en studeerde de solo’s van de platen. Slide Hampton nodigde hem later uit om in een project mee te spelen, Robin vertrok van Philadelphia naar New York om met Slide te spelen en te studeren.

Hij heeft met alle groten in de jazzwereld gespeeld en is bekend om z’n zeer grote muzikale spectrum. Robin was lid van Art Blakey’s Jazz Messengers en speelde ook met keyboarder Don Grolnick, waar hij Michael Brecker leerde kennen om later op diens project Wide Angles bij te dragen. Robin ontving hier een Grammy voor. Recent is ook de samenwerking met o.a. saxofonist Chris Potter.

Als componist/arrangeur worden z’n werken gespeeld door o.a. The Mingus Bigband, The Bakersfield Symphony Orchestra en de Dave Holland Bigband en wordt hij een wereldwijd gevraagd voor z’n mastersclasses.

Wij zijn verheugd met het feit dat Robin Eubanks tijd gevonden heeft in z’n drukke schema om als gastsolist van de Dual City Concert Band op te treden, we nodigen U uit om deze gigant van dichtbij te beleven!

Comments are closed.