Maarten Hogenhuis met Bruut! Radio 6 Soul & Jazz Talent

Zojuist riep Radio 6 presentator Winfried Baijens Bruut! uit tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Saxofonist Maarten Hogenhuis reageerde opgetogen toen hij werd overvallen met het nieuws.

De single ‘Surf’ beleefde daarna de première op het radiostation. De komende maanden horen Radio 6 luisteraars meer van de getalenteerde Nederlandse jazzband. Radio 6 Soul & Jazz biedt Bruut! een audiopodium en draait veelvuldig de nieuwe single.

Surf
Met hun eerste single ‘Surf’ geeft Bruut! een visitekaartje af. Afgelopen maanden beklom het kwartet talrijke podia (o.a. Uitmarkt) en timmerde het niet onopgemerkt hard aan de weg. Voor Radio 6 Soul & Jazz aanleiding om het talent te bevestigen en ze te betitelen als Radio 6 Soul & Jazz Talent. De rockende jazzband sluit aan in de rij van de Radio 6 Soul & Jazz talenten Kris Berry, Jungle By Night en Aïrto.

Bruut!
De vorig jaar geformeerde jazzband bestaat uit vier leden: Maarten Hogenhuis – sax, Folkert Oosterbeek – orgel, Thomas Rolff – bas en Felix Schlarmann – drums. De muziek van deze jongens wordt omschreven als superjazz: swingend, kleurig, ongepolijst, luisterbaar, spannend en feestelijk tegelijk. In februari 2012 wordt het debuutalbum verwacht.

Comments are closed.