New member, Gerd Pol!

Op de feestelijke seizoensafsluiting van 22 juni j.l. was er een heugelijk feit te melden: Gerd Pol is toegetreden tot de trombonesectie!

Hier Gerd’s bio:

Ik ben geboren op 6 augustus 1962 in Zwolle en ben op mijn 9e begonnen met het volgen van pianolessen. Vanaf het begin van mijn muzikale carrière had ik al een duidelijke voorkeur voor de lichte muziek. Op het moment dat mijn leeftijdgenoten naar Radio 3 (toen nog Hilversum 3) luisterden, luisterde ik naar programma’s als Jazz uit het historisch archief, Bop thema’s en swingsessions, Sesjun en draaide zelf ook veel jazz.

De liefde voor het geluid van de trombone kwam al vrij snel en op mijn 16e kreeg ik de kans om de piano te verruilen tegen de trombone.
Ik ging spelen bij een Zwolse muziekvereniging, en mocht al vrij snel meedoen in het grote orkest.
Tijdens de jaarlijkse uitvoeringen stond er altijd wel een licht stuk op de lessenaar waarin er vrij gesoleerd mocht worden.
Langzamerhand kwamen er meer orkesten waarin ik ging meespelen zoals Het Engelse Werk, The East Town JazzBand, BigBand Allotria, Salonorkest Decadentia.

Van 1985 tot 1990 heb ik aan het Zwolse Conservatorium 2 hoofdvakken gestudeerd: Trombone en Orkestdirectie.

Gestudeerd heb ik bij Paul Woesthuis (ex-trombonist bij het Metropole orkest) en de bastrombonist Ben van Dijk

Tijdens en na mijn studie heb ik regelmatig aan televisie- en studio- opnames meegewerkt voor diverse orkesten. Na mijn afstuderen heb ik mijn toenmalige lespraktijk vervangen door een reguliere baan in de ICT.

Op dit moment speel ik lead-trombone in BigBand Allotria o.l.v. Herman Nijkamp en lead-trombone in JazzArt Orchestra
Sinds de zomer van 2006 speel ik in de Riverboat Jazzband.
Aangezien dat orkest ook gearrangeerd speelt leg ik mij naast het trombone spelen ook op het schrijven van arrangementen voor deze band. Naast deze vaste orkesten doe ik veel invalwerk en projectmatige klussen, zoals:

  • Diverse Big Bands, zowel dirigent als trombonist
  • Blazerssectie The Crash Horns
  • Musicals

Comments are closed.